Toerisme

Het Pajottenland

Het Pajottenland dankt een groot deel van zijn faam aan Pieter Breugel. Deze Vlaamse Renaissanceschilder heeft vaak het idyllische landschap van deze streek gebruikt als achtergrond voor zijn beroemde werken.

Vandaag is het zogenaamde ‘Toscane van het Noorden’ vooral bekend om de typische zurig- bittere bieren. Het resultaat van de spontane gisting, die uitsluitend in de vallei van de Zenne mogelijk is, is het fameuze lambiekbier. Dat vormt dan weer de basis voor geuze en kriek, twee karaktervolle maar heel verschillende bieren die je bij je bezoek aan deze streek zeker moet hebben geproefd!

Het Pajottenland is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Amper op een boogscheut van Brussel, kan je in deze oase genieten van rust en kalmte. Een heleboel wandel- en fietspaden doorkruisen de streek. Het is er dan ook ideaal om even te onthaasten en nieuwe plekjes te ontdekken. Daarenboven is het een culinaire en culturele regio met een rijk historisch verleden. Met andere woorden: een breed scala aan activiteiten zorgt ervoor dat iedereen hier wel zijn gading kan vinden en de vakantiedagen snel gevuld zijn.

B&B Elingenhof is gelegen aan de rand van het landelijke dorpje Elingen, dat deel uitmaakt van de Vlaams-Brabantse gemeente Pepingen. Het Nederlandstalige gedeelte van de vroegere provincie Brabant behoorde in haar roemrijke verleden tot het Hertogdom Brabant, dat op zijn beurt binnen de grenzen van de Bourgondische Nederlanden lag. Vandaag zijn we maar 15 km verwijderd van de Grote Markt in Brussel en amper 6 km van het centrum van het provinciestadje Halle, een eeuwenoud bedevaartsoord voor Onze-Lieve-Vrouw .

Het hoeft dus geen betoog dat B&B Elingenhof de perfecte uitvalsbasis is om deze regio te verkennen. In onze vierkanthoeve, een typisch architecturaal ontwerp van dit deel van de Lage Landen, zal je ongetwijfeld tot rust kunnen komen. Je kan hier ook ongestoord plannen maken om je verblijf bij ons optimaal in te vullen. Indien je nog meer informatie wenst, aarzel dan niet om ons aan te spreken. We helpen je graag!

Bezienswaardigheden in de streek zijn:

Wandelroutes

B&B Elingenhof ligt op een fietsroute tussen het fietsknooppunt 11 en 12.

Verscheidene mountainbikeroutes en racefietsroutes treft u in de nabije omgeving aan.
www.routeyou.com/nl/group/view/10061/mtb-netwerk-pajottenland

https://www.vlaanderen-fietsland.be/routeplanner